Реєстрація на форумі
Share
Page 1 of 2
1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Продление ВНЖ в Словении по бизнес-эмиграции

  1. #1
    Junior Member Tannika's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Celje
    Posts
    20

    Продление ВНЖ в Словении по бизнес-эмиграции

    Интересует, кто самостоятельно продлял ВНЖ по бизнес-эмиграции. Какие документы нужны? А также какие документы нужны для продления ВНЖ на членов семьи , которая переехала по воссоединению?

  2. #2
    В УЄ за місяць до закінчення дозволу на тимчасове перебування можна подати заяву на продовження. В відділі за чужинців потрібно заповнити форму. Одну за себе, іншу за возз"єднуваних членів сім"ї. До заяви долучити документи, які підтверджують відповідність вимогам для продовження.
    Сам ще не продовжував, тільки зіштовхувався з інформацією. Описано тут http://lamone.livejournal.com/8230.html
    Дуже велике прохання відписати що і як.

  3. #3
    Ще цікаво про довідку про несудимість - це ж правило діє для українців? Тобто при подачі запиту на продовження дозволу на перебування після першого року довідку надавати не потрібно?
    - внимание: для тех, кто продляет ВНЖ через 3 года или больше после переезда: справка о несудимости. Получаете ее либо в МВД в России, срок исполнения месец, так что не замудите, как говориться, либо заказываете в русском консульстве в Словении, срок исполнения 1-3 месяца, так что побеспокойтесь заранее. Почему надо: справка о несудимости из родного государства в Словении действительна 3 года, вы ее получили и отправили посреднику для получения самого первого внж, спустя 3 года ее срок истечет. Предъявлять ее нужно лишь при оформлении документов, если у Вас есть действующее внж, а действие справки закончилось, ничего делать не нужно.

  4. #4
    Spoštovani,

    v zvezi z vašim vprašanjem vam pošiljamo naslednji odgovor:

    v skladu s 36. členom Zakona o tujcih (Uradni list RS, št. 50/11, 57/11 – popravek, 26/14 in 90/14) se lahko tujcu podaljša dovoljenja za začasno prebivanje pod enakimi pogoji, kot se mu je le-to izdalo. Prošnjo za podaljšanje dovoljenja mora tujec vložiti pri pristojnem organu v Republiki Sloveniji pred potekom roka, do katerega dovoljenje velja, vendar največ 30 dni prej. Tujec, ki ima dovoljenje za začasno prebivanje v Republiki Sloveniji, lahko pred iztekom roka, za katerega je dovoljenje izdano, vloži prošnjo pri pristojnem organu v Republiki Sloveniji, za izdajo nadaljnjega dovoljenja za prebivanje tudi z drugačnim namenom.

    Vlogo lahko oseba poda osebno (ob čemer je potrebno oddati tudi prstne odtise), preko pooblaščenca ali pisno po pošti na naslov: Upravna enota Ljubljana, Sektor za upravne notranje zadeve, Tobačna ulica 5, 1000 Ljubljana, Slovenija.

    Dovoljenje se po poteku veljavnosti lahko podaljša, če tujec pravočasno zaprosi za podaljšanje dovoljenja za začasno prebivanje, kot to določa drugi odstavek 36. člena tega zakona, in so izpolnjeni pogoji, ter za katerega velja delovno dovoljenje oziroma za čas opravljanja dejavnosti, vendar največ za dve leti.

    Tujcu, ki na podlagi dovoljenja za začasno prebivanje, izdanega zaradi zaposlitve ali dela prebiva v Republiki Sloveniji neprekinjeno tri leta, lahko pristojni organ, dovoljenje za začasno prebivanje podaljša tudi za daljši čas od dveh let, vendar ne dlje od veljavnosti delovnega dovoljenja.

    V primeru, da ima tujec pogodbo o zaposlitvi ali pogodbo o delu sklenjeno za čas, krajši od veljavnosti delovnega dovoljenja, se tujcu dovoljenje za začasno prebivanje izda ali podaljša za čas veljavnosti pogodbe o zaposlitvi ali pogodbe o delu.

    Dodatne informacije o tujcih v R Sloveniji si lahko pridobite še na Državnem portalu Republike Slovenije, Tujci v Sloveniji, Vstop v državo in bivanje v državi:
    http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogo...d=514&sid=1327

  5. #5
    Junior Member Tannika's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Celje
    Posts
    20
    Lamone писала, что если документы (св-ва о браке и св-во о рождении ребенка) апостилированы, не нужно брать подтверждение (заверение) в Посольстве Украины в Словении, что эти документы выдаются на всю жизнь и не имеют срока годности. Но при заказе переводов свидетельств наш посредник настаивал, что это подтверждение необходимо из Посольства. И если Посольство его не выдаст, нужно в Украине в ЗАГСе брать дубликаты, апостилировать, а потом уже переводить в Словении. Иначе могут не принять документы. Так как по законодательству Словении св-во о браке или о рождении эти документы действительны только 3 месяца (так у словенцев), вот почему у туйцев они требуют св-ва не старше 3 месяцев с даты выдачи. В Посольстве Украины нам сказали, что некоторым эти подтверждения (заверения) не помогают , и вот почему нужно брать из Украины дубликаты и заново апостилировать. И еще... не стоит надеятся что в Посольстве Украины вам выдадут эти подтверждения... кому как повезет. А вот у русских такую услугу Посольство предоставляет, и это платная услуга(кажется 8 евро). И еще момент, в разных Енотах бывают разные правила. Поэтому лучше уточнять информацию в той Еноте, где вы будете подавать документы.
    Last edited by Tannika; 02-19-2015 at 08:03 PM.

  6. #6
    отримав відповідь УЄ про довідку про несудимість - потрібно кожних 3 роки
    z zvezi z vašim vprašanjem vam odgovarjamo, da je potrebno potrdilo iz kazenske evidence iz matične države k vlogi za podaljšanje dovoljenja za začasno prebivanje priložiti vsaka tri leta.

    V primeru torej, da ste potrdilo o nekaznovanosti k vlogi za izdajo dovoljenja za prebivanje predložili v lanskem letu, v letošnjem letu tega dokazila k vlogi za podaljšanje dovoljenja ni potrebno prilagati.

  7. #7
    Junior Member Tannika's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Celje
    Posts
    20
    Да, довідку про несудимість потребуется через 3 года.
    Сегодня узнали такую информацию, оказывается с Посольством Украины пытались договориться о этих подтверждениях(заверениях) свидетельств, ну чтоб упрощать жизнь гражданам Украины, проживающим в Словении, чтоб не гонять галопом родственников по ЗАГСам и тд. Даже сообщали что в Посольстве России это платная услуга, с намеком чтоб и Укр Посольстве взяло себе на заметку. Ну вообщем... на этом все и закончилось. А жаль! Ведь Посольство прекрасно понимает, что очень выручило бы своих граждан - и по времени и по деньгам.

  8. #8
    треба описати проблему по суті в міністерство, якщо буде достатньо звернеть - дадуть "вказівку".

  9. #9
    І що, є сенс вже починати танці з бубном щоб отримати апостильовані свідоцтва в Україні ?

  10. #10
    Треба писати в першу чергу тим кому відмовили, а в другу чергу тим хто хотів би отримувати апостильовані свідоцтва в посольстві. Хай шукають варіанти як це зробити - технічно все можливе, щоб тільки бажання було. А в наших чиновників без штовхана воно рідко коли появляється.
    Звернусь в МЗС за розясненням щодо цього питання

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts